Udstillere

Nyheder indenfor 3D-print

Der er ingen tvivl om, at 3D-printeren er kommet for at blive! Hos RepRap kan du se noget af det nyeste inden for 3D printere: FolgerTech FT5, der kan printe store modeller, eller Sculpto, der gør 3D-print legende let! Du kan også se en 3D-printet robot i funktion.
Stand 21
Alle dage
Teknologi & innovation

Enzymer - naturens eget værktøj

Enzymer er naturens eget værktøj. Kom og se hvor Novozymes finder enzymer og hvad man kan bruge dem til. Du kan se farvestrålende mikroorganismer som svampe og opleve forskellen på brød, bagt med og uden enzymer.
Stand 9
Alle dage
Laboratorium

No time to waste. Upfind!

Mennesker er skabt til at få ideer - og bygge dem! Upfind.dk laver kreativ byggeenergi af globalt affald. Find byggelegepladen til Science i Forum og få masser af energi til selv at lave byggesæt af affald. Jo mere i samler, jo sjovere er det at bygge!
Stand 20
Alle dage
Teknologi & innovation

KloakLab: Fra aaadr til ahaa

KloakLab har taget et par millioner af deres flittige medarbejdere med - bakterierne. Med mikroskop zoomer vi ind og ser på det mylder af liv, der hjælper med at rense spildevandet. Bliv klogere på spildevand, miljø og bæredygtig energi hos KloakLab.
Stand 1
Alle dage
Laboratorium

Få fingrene i jorden

På Geo’s stand kan du lære om de danske jordarter og om, hvordan forskellige jordarter bestemmes. Der er mulighed for, bogstavligt talt, at få fingrene i jorden og mærke de forskellige jordarter. Oplev også laboratorieudstyr fra Geo’s laboratorium.
Stand 17
Alle dage
Laboratorium

Bæredygtige løsninger kræver innovativ kemi

Besøg BASF og hør, hvordan de udvikler bæredygtige produkter. Du har også mulighed for at deltage i en konkurrence, hvor du kan vinde en biograftur for to.
Stand 5
Alle dage
Mennesket

Skramlotekets elektronikværksted

Dyk ned i elektronikkens verden med Skramloteket. Se de sjove kreationer, andre elever har lavet, eller prøv kræfter med at lodde små figurer og opstillinger med LED lys. Du kan også lodde en lille elektronisk ladningsmåler.
Stand 2
Alle dage
Laboratorium

Dyrk din interesse for naturvidenskab!

En interesse for naturvidenskaben er noget man kan dyrke mange steder. Kom og hør om de spændende tilbud, Ungdommens Naturvidenskabelige Forninening kan tilbyde - lige fra foredrag, emneuger og workshops til ScienceCamps og studieture.
Stand 15
Alle dage
Mennesket

Begynd til kodning

Oplev de unge pirater fra Coding Pirates, der laver egne computerspil i Scratch, leger med robotter, bygger Lego Wedo og laver film. Coding Pirates er en forening for børn mellem 7 og 17 år, der afholder ugentlige klubaftner over hele landet.
Stand 7
Alle dage
Teknologi & innovation

Kemi fra mikro til mega

Kom helt tæt på kemien hos Haldor Topsøe. ”Byg” din egen luft og vand eller prøv kræfter med at designe en reaktor på størrelse med Rundetårn.
Stand 10
Alle dage
Laboratorium

Fra jord til bord

Kom og lær om moderne bioteknologi. Eleverne fra Bioteks talenthold vil præsentere forskellige bioteknologiske forsøg, som har relevans i forhold til den mad, som mennesker og dyr spiser.
Stand 19
Alle dage
Laboratorium

Raketmotorer og rumkapsler

Copenhagen Suborbitals har en mission om at sende en person ud i rummet og sikkert ned igen. Kom og hør mere om deres arbejde med raketmotorer, rumkapsler og faldskærmssystemer. Du kan også se videoklip fra deres opsendelser.
Stand 14
Alle dage
Natur og univers

Science Show

Kig med, når DTU ScienceShow underholder med spektakulære kemiske reaktioner, gevaldige brag og abstrakte fysiske fænomener, der er til at røre ved. DTU ScienceShow laver fængende forsøg, som følges op af gode historier og forklaringer.
Stand 22
Alle dage
Laboratorium

Spise-insekter og levende dyr

Kom og oplev fantastiske, levende dyr fra klodens tropiske skove hos Naturama. Smag på insekter eller hør nærmere om Nordeuropas dyreliv.
Stand 11
Alle dage
Natur og univers

Virtual Reality – Real Science

Oplev videnskaben helt tæt på gennem Labsters virtuelle univers. Test din viden gennem banebrydende laboratoriesimuleringer og prøv Virtual Reality som fremtidens læringsrum.
Stand 23
Alle dage
Teknologi & innovation

Plastikforurening i havet

Plastikforurening i havet er en højaktuel udfordring. Men hvad er plastik og hvad sker der, når det ender i havet? Øresundsmiljøskolen og Københavns Naturskole kigger efter plastik i bundprøver, vandprøver og fiskemaver fra Københavns havn og Øresund. Vær med når fisken åbnes og kom med ideer til, hvordan vi løser problemet....
Stand 12
Alle dage
Natur og univers

Tegn din vildeste idé

Kom og tegn din vildeste idé - måske er det din tegning, der vinder Min Vildeste Idé-konkurrencen næste år? Bliv inspireret af de mange tegninger med vilde ideer, som børn og unge i grundskolen har indsendt i år.
Stand 24
Alle dage
Teknologi & innovation

Computerspil i videnskaben

Kom og se, hvordan børn og voksne i alle aldre har bidraget til store forskningsfremskridt inden for fx hjerneforskning eller kvantefysik ved at spille et computerspil. Studerende fra Aarhus Universitet giver en let indføring i spillet "Quantum Moves", hvor du kan hjælpe til udviklingen af fremtidens supercomputer....
Stand 26
Alle dage
Teknologi & innovation

Guldmedalje i syntetisk biologi

Mød DTU Biobuilders, der hvert år deltager i iGem - verdens største konkurrence inden for syntetisk biologi i Boston. Hør om deres projekt fra 2016, som de vandt en guldmedalje for, samt hvad de har tænkt sig at arbejde med i 2017.
Stand 28
Alle dage
Laboratorium

Teknologi-revolution

Besøg FabLab RUC og se en Open Source robot, fjernstyrede undervandsbåde. Hør mere om, hvordan fri og åben adgang til robotter, computerstyrede maskiner, laserskærere og 3d printere kommer til at revolutionere fremtiden - og fremtidens universitet.
Stand 16
Alle dage
Teknologi & innovation

Dig, mig og Mars

Mars, Mars og atter Mars - hvorfor er det egentlig så interessant? Kom forbi Tycho Brahe Planetariet og vær med til at foretage forsøg, som man udfører på Mars eller som er vigtige for missioner til Mars.
Stand 4
Alle dage
Natur og univers

Krokodiller - levende og døde

Kom og se Den Blå Planets dværgkrokodille, der om mandagen også bliver dissekeret på scenen. Udover at Den Blå Planet har taget deres levende fortællinger og dyr med, så kan du også deltage i en nervepirrende konkurrence om et undervisningsforløb for hele klassen.
Stand 13
Alle dage
Natur og univers

Det ultimative læringsrum

Besøg MeWe Spaces fysiske og digitale læringsrum, bygget over tre skærme. En nem og intuitiv software-platform til elevernes og lærerens egne produktioner. Skabt til undervisning, fremlæggelse og formidling.
Stand 27
Alle dage
Teknologi & innovation

CanSat-satellit

En CanSat ligner en rigtig satellit, men er på størrelse med en sodavandsdåse. Når den sendes op i atmosfæren er udfordringen at få opsamlet data og foretage videnskabelige eksperimenter, mens den falder ned gennem atmosfæren.
Stand 29
Alle dage
Teknologi & innovation